Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


woonhuis Bemelen

Dit huis is grotendeels ontworpen op het bestaande fundament. Hiermee is een goede balans gevonden in volume en functie en werd het project haalbaarder qua budget.

Materialen en kleuren zijn afgestemd op de omgeving. 
Het huis kijkt uit op de weides en mergelgrotten en is daarom voorzien van een groot raam aan de voorzijde, waarmee een soort van schilderij wordt gecreëert van zijn omgeving.

Leefkeuken en woonruimte liggen evenwichtig aan voor- en achterzijde van de woning met in het midden de functionelere ruimtes als entree met vide en lichtstraat, de bijkeuken en toegang tot kelder. Op de verdieping bevinden zich 3 gelijkwaardige slaapkamers , een badkamer en een atelier. 

Het huis is volledig gerenoveerd  en voorzien van veel technische snufjes, zoals automatische screens en verlichting via een app.

Het duurzame karakter is hoog ingezet en er bevinden zich 39 zonnepanelen op het dak, welke met aandacht ontworpen, volledig geïntegreerd in het dak liggen. Het huis heeft een warmtepomp en is gasloos uitgevoerd. 



Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Direct naar het profiel van ROAR architecten »


Zoek een architectenbureau bij u in de buurt »


Lees een ander artikel »



Auteur

ROAR architecten
Franciscanerstraat 52
6462 CP Kerkrade

Andere artikelen

woonhuis Kerkrade
Lees verder

Vakgebied & opleiding
Lees verder

De architect
Lees verder

verbouwing Kerkje tot woonhuis te Heerlen
Lees verder


Zoek naar een architectenbureau in de buurt